תפילה וברכות

למה הספרדים מברכים על התפילין ברכה אחת כשבגמרא כתוב לברך שתי ברכות?

  • ג' אייר התש"פ

שאלה

שלום הרב,
בסוף מסכת ברכות כתוב שיש לברך על תפילין של היד ועל תפילין של הראש אם זה כתוב בגמרא למה אנחנו בני ספרד ועדות המזרח מברכים ברכה אחת?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

מנהג הספרדים מבוסס על דברי הגמרא במסכת מנחות (דף לו עמוד א) לא סח מברך אחת (על של יד בלבד. רש"י), סח מברך שתים. ועל איך שלמד הרי"ף (הלכות תפילין דף ח עמוד א) שמה שאמרו לא סח מברך אחת, היינו שמברך על תפילין של יד בלבד, וברכתו חלה גם על תפילין של ראש. ובסח ביניהם מברך על תפילין של ראש.

בברכה,

הלל מאירס