חברה והשקפה

אריות בחומשים ובמעיל ספר התורה ואשה שהולידה מגוי

  • ג' אייר התש"פ

שאלה

שלום הרב-
רציתי לדעת למה בכל החומשים הישנים יש תמונה של אריות באחד העמודים הראשונים, כמו קישוט כזה? יש סיבה שבחרו דוקא באריות?
גם כן, רציתי לדעת, הבנתי שאשה שהולידה מגוי הילד לא ממזר, זה נכון? למה לא הרי זה יחסים אסורים?

תודה רבה ובשורות טובות בעז״ה!!

תשובה

שלום וברכה

לא ידוע לי על סיבה להדפסת האריות.

רק באיסורי גילוי עריות הילד נהיה ממזר. אבל בשאר איסורים חמורים ככל שיהיו, הילדים אינם ממזרים.