תפילה וברכות כשצריכים להתפנות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום טובה וברכה, שמי נועה. ראשית, ברצוני להודות על שהשבתם לשאלותיי. יש לי מספר שאלות הלכתיות נוספות שאשמח אם תוכלו לענות לי עליהן: 1.האם מותר לברךלהתפלללהתבודד כשאני יחפהלא צנועה 2.מה עושים כאשר מאוסים ואנוסים ז"א עצירות או שאין מקום להתפנות בו...האם מברכיםמתפללים או שעדיף שלא 3.האם מותר לדברלהתבודדלאכוללשתות אחרי ק"ש שעל המיטה

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לברך אך אין להתפלל כך, ויש לעמוד בתפילה מכובד כעומד לפני המלך.

2. כשיש עצירות מותר להתפלל, ושחיבים להיפנות ואין היכן, אם את משערת שיכולה את להתאפק 72 דקות מותר לך להתפל ולקורא דברים שבקדושב ואם אינך יכולה להמתין כשיעור זה אסור לקרוא דברים שבקדושה.

3. אין לעשות כלום לאחר קריאת שמע, ויש להקדים הכול לפני קריאת שמע שעל המיטה.

בברכה - בנימין שמואלי