גמרא על מנהגי אבלות וספירת העומר

  • ג' אייר התש"פ

שאלה

שלום לרב הגאון
קודם כל תודה רבה על העבודה המציונת שלכם
יש לי שאלה למה חז"ל לא תיקנו בגמרא את מנהגי האבלות של ספירת העומר כי לי ולחברי קצת קשה עם זה שבמהלך התקופה הוסיפו את המנהגים ולא מההתחלה. אני מבין שצריך להתאבל על התלמידים אבל שאלתי למה לא קבעו את זה מראש?

תשובה

שלום וברכה

לפי מה שהבנתי מרבותיי היו נוהגים במנהגי אבילות מסויימים כבר מיד כשזה קרה אבל לא היו כללים אחידים כי זה היה רק מנהגים. זה לא הוכנס לגמרא כי לא רצו לקובעו כאיסור מוחלט אלא להשאיר בגדר מנהג ולכן רק הגאונים כתבו זאת אבל לא חידשו שום מנהג אלא קבעו כללים אחידים לכל תפוצות ישראל לימים אלו על בסיס המנהג הישן.