חברה והשקפה

שאלה בספ מסילת ישירים

  • ג' אייר התש"פ

שאלה

שלום רשום בספר מסילת ישירם בפרק קנית הזהירות על מדת הרחמים ורשום כך: "אם כן מדת הרחמים למה היא עומדת, כיון שעל כל פנים צריך לדלקדק בדין על כל דבר?
התשובה: ודאי מדת הרחמים היא קיומו של עולם"

השאלה שלי היא בהתאם למה שכתבתי פה, האם צריך ללמוד מדרשים של חז"ל (כמו בספר ארוחות צדיקים)על מדת הרחמים כדי לחזק אותה אצלי ובעזרת זה לזכות לקניית מדת הזהירות?

תשובה

שלום וברכה

מידת הרחמים חשובה מאוד ובוודאי צריך ללמוד הרבה כדי לקנות אותה אבל אין לזה קשר למידת הזהירות.