האם מגיעים לשלווה בעולם הבא?

  • ד' אייר התש"פ

שאלה

שלום רב,

אני שואלת שאלה מאד ברצינות: בעולם הבא אני מעריכה שאין דיכאון/ עלבון/ פחד, מה שיש כאן... השאלה שלי היא אם בעוה"ב אדם מגיע מתישהו לשלב שהוא שקט, רגוע, שלו - לא עייף וגם לא רוצה לנוח... לא מרגיש מועקה או דיכאון, אלא פשוט טוב לו. ובמה מתבטא הטוב הזה, שם בעוה"ב? חשוב לי לדעת, כי בעוה"ז לפעמים אדם לא מוצא לעצמו שקט ושמחה נפשית. ומתי שנקבע לו, אדם חייב להגיע לשם באיזשהו יום... אז רוצה לדעת. תודה

תשובה

שלום וברכה

אדם שמגיע לגן עדן מגיע לשיא העונג, לשיא השלוה, וכמובן שלא יהיו לו דיכאון, עצב וכיוצא בזה. כל הדברים השליליים הינם רק כאשר הנשמה מוסתרת בגוף אולם כאשר נשמה מידבקת מקומה ולשורשה הינה מלאת שמחה עונג ושלוה אין סופית שאין מילים להסביר את גודל העונג זאת לנו כעת בתוך הגוף.

ככל שהאדם מסגל לעצמו מעשים טובים וממעט בעשיית דברים שאינם טובים וחוזר בתשובה על טעויות היא יזכה מהר יותר להגיע לעידון הנשמות בעולם שכולו טוב נצחי אין סופי.

בברכה שנזכה כולנו לאורך ימים ושנים ולהיות מעושי טוב ומואסים ברע.