האם זה נכון שאסור לעשות מקווה פרטי בבית?

  • ד' אייר התש"פ

שאלה

האם זה נכון שאסור שיהיה בבית מקווה פרטי? מודה מראש לתשובתכם הבהירה

תשובה

שלום רב,

בצוואת רבי יהודה החסיד (אות יח) כתב, לא יעשה אדם מרחץ בתוך ביתו, אלא אם כן עושה לרחוץ רבים בו. אולם דעת רוב הפוסקים שמותר לעשות מקווה פרטי בתוך ביתו.

מקורות: עיין שו"ת אגרות משה חלק יורה דעה חלק ב' (סימן צז) שכתב להתיר משום שפשוט שאין מקווה בכלל מרחץ. וכן הזכיר סברא זו בשו"ת בצל החכמה חלק ב' (סימן לד אות ו). וכ"כ בפשיטות בשו"ת אהל יששכר (סימן ב). וכן התיר מטעם זה בשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן תתמט), ובפרט שכוונתו למצווה, הלא "שומר מצווה לא ידע דבר רע", ושכן שמע מגיסו ששאל את פי החזון איש זצ"ל והתיר לו. ודעת שו"ת משנה הלכות חלק ה' (סימן קמה) שצוואת רבי יהודה החסיד היא רק שלא לעשות מרחץ בתוך חדרו שהוא דר בו ממש. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס