מתי צריך להיות עם ציצית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

התחלתי ללכת עם ציצית קטן רציתי לדעת מתי לא צריך להיות עם ציצית ומה המשמעות לפי הקבלה

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית להתלבש בסמלו של מלך מלכי המלכים, הציצית. הציצית מסמלת את הקשר שלנוט העמוק לבורא, כמבואר בחז"ל, וגדולה כוחה ששומרת את האדם שלא לחטוא, ומשולה הציצית לחותם שהכו בו העבדים בזמנים עברו, שיזכרו את עבדותם וכן הציצית מזכירה לנו כי עבדי ה` אנחנו, ומקרא מלא דיבר הכתוב במדבר פרק טו (לט) וְהָיָה לָכֶם לְצִיצִת וּרְאִיתֶם אֹתוֹ וּזְכַרְתֶּם אֶת כָּל מִצְוֹת יְקֹוָק וַעֲשִׂיתֶם אֹתָם וְלֹא תָתֻרוּ אַחֲרֵי לְבַבְכֶם וְאַחֲרֵי עֵינֵיכֶם אֲשֶׁר אַתֶּם זֹנִים אַחֲרֵיהֶם: (מ) לְמַעַן תִּזְכְּרוּ וַעֲשִׂיתֶם אֶת כָּל מִצְוֹתָי וִהְיִיתֶם קְדֹשִׁים לֵאלֹהֵיכֶם: ואמרו חכמים במדרש ספרי זוטא פרק טו ד"ה מ. למען מ.

למען תזכרו ועשיתם את כל מצותי, מגיד שמצות ציצית שקולה כנגד כל המצות וכל הרגיל בה כאלו קיים כל המצות כולן: והטעם כמו שכתבתי שהציצית מראה את קבלת עול מלכותו יתברך עלינו. ספר שערי תשובה לרבינו יונה שער ג ועל מצות ציצית אמרו רבותינו זכרונם לברכה (ספרי במדבר סוף פרשת שלח): שהציצית מוספת קדושה, שנאמר (במדבר טו, מ): "למען תזכרו ועשיתם את כל מצותי והייתם קדושים לאלקיכם ע"כ חזק ואמץ אחוז במצוה ואל תרף, ובזכות זה תזכה לכתוב בגמ` שבת לב ב. אמר ריש לקיש כל הזהיר בציצית זוכה ומשמשין לו שני אלפים ושמונה מאות עבדים שנאמר כה אמר ה` [צבאות] בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשונות הגוים [והחזיקו] בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם.

בהצלחה - בנימין שמואלי