חברה והשקפה

התערבות גנטית

  • ה' אייר התש"פ

שאלה

שלום הרב,
עלו לי שאלות בנושא גנטיקה, מחלות תורשתיות והתערבות גנטית בעקבות לימודיי.
-האם בדיקה טרום לידתית עבור מחלות גנטיות היא מותרת? ואם כן, מה הדרך בה צריך לפעול במידה ול"ע קיימת בעיה גנטית?
-האם התערבות גנטית בהפרייה מלאכותית למניעת מחלה תורשתית מותרת?
-האם טיפול גנטי במחלות תורשתיות (כמו סיסטיק פייברוזיס) - כלומר טיפול בגן הפגום עם גנים בריאים לתפקוד תקין של מערכות בגוף מותר?
אני לא רואה מה הגבול בין הרשות לרופא לרפא לבין התערבות ביצירת הבורא. אשמח לתשובה תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

בדיקות אינם בעיה לעשות לפני לידה. השאלה היא לאחר הבדיקה כאשר נדע שהוולד הזה חלילה פגום הרי לא כל כך קל הלכתית להקל ובדרך כלל לא יהיה היתר להפיל.

הפריה מלאכותית של pgd  ו ivf מותר וראוי וזוהי הדרך המתאימה והנכונה לזוגות מעין אלו שי להם חשש של טיפול גנטי.

כך גם טיפול גנטי במחלות תורשתיות בוודאי מותר.