חגים ומועדי השנה

ספירת העומר ללא ברכה

  • ה' אייר התש"פ

שאלה

למה הכוונה ספירת עומר ללא ברכה מה בכל זאת מותר כן להגיד (שכחתי פעם אחת לספור). תודה על העזרה

תשובה

שלום רב,

הכוונה היא לדלג על - ברוך אתה ה' וכו' על ספירת העומר. ולומר רק - היום כך וכך לעומר.

ונכון שתבקש ממישהו שסופר עם ברכה להוציא אותך ידי חובת הברכה, ותענה אמן, ואחר כך תספור בעצמך.

מקורות: משנה ברורה (סימן תפט ס"ק לז) בשם האליה רבה והפרי חדש.

בברכה,

הלל מאירס