זוגיות

כהן וגרוש, בלי ילדים בגיל 41, מה יכול לעשות?

  • ו' אייר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
שמי אפרים כהן, אני גר באזור הצפון.
יש לי קושי עצום למצוא רווקה בגילי. רוב מוחלט של הנשים הן גרושות, ואילו שרווקות מעדיפות רווק ולא גרוש.
אם כל זה לא מספיק, הבנתי שאישה ששכבה עם גוי פסולה לכהן.
אני גרוש למעלה מ-4 שנים, ולא מצליח למצוא רווקה.
הכרתי לאחרונה מישהי מדהימה, אבל אחרי שהתחיל הקשר היא סיפרה לי כי בעבר הרחוק היא יצאה עם גוי והיא מצטערת כל כך מעומק ליבה.
אני אובד עצות.
מצד אחד אני אוהב אותה מאוד והיא מצטערת על הטעות שעשתה, מצד שני, אני לא רוצה להיכשל.
אני מאוד מאוד דואג שלא אפסיד את הרכבת.
תודה.

תשובה

שלום וברכה

אין ספק שאישה שאסרה לך אינה זיווגך ולא שייכת לשורש נשמתך, על כן אשה שקיימה יחסים עם גוי היא לא בת זוגתך. אני בטוח שעמידה איתנה בניסיון כרגע למרות כל הקושי שיש לך תביא לך זכויות עצומות ובעז"ה בשכר זה תזכה לזיווג הגון המותר לך והראוי למעלתך בעז"ה. גם הבחורה שאתה נמצא כרגע בקשר איתה תמצא בעז"ה את זיווגה בזכות עמידתה בניסיון ושניכם תזכו לחיי אושר שמחה ונחת כראוי על פי התורה