האם יש דרך להיפטר מחיוב זימון ושבע ברכות בסעודת נישואין?

  • ט' אייר התש"פ

שאלה

בסעודת נישואין שאין לי כוונה להישאר עד מאוחר בלילה - מה הדרך הנכונה לעשות ע"מ להיפטר מזימון ושבע ברכות (אם שייך בכלל)? תודות רבות

תשובה

שבוע טוב,

ישנה עצה לומר בפירוש לפני שישב לאכול שהוא לא מתכוון להצטרף לקביעות עם שאר בני הסעודה (שו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק א' סימן נו), ואם אפשר יטול ידיו אחר שכבר בני הסעודה נטלו ידיהם (שו"ת באר משה חלק ג' סימן לב).

ומי שלא התנה כן ויש לו איזה עניין נחוץ שבגללו אינו יכול להמתין עד גמר הסעודה, ורוצה לילך לדרכו, יש לו על מי לסמוך (ראה שו"ת מנחת יצחק חלק ב' סימן מג).

בברכה,

הלל מאירס