תפילה וברכות

כמה שאלות לרב

  • ט' אייר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב
אשמח אם תענה לי על כמה שאלות

1. לפעמים אני קורא בזוהר ומופיע שם הרבה המילה

" וגו' " מה זה המילה הזו ואיך מבטאים אותה?

2. בתפילות לפעמים מופיע ככה - ויהי נועם אדוני אלהינו עלינו . ומעשה ידינו כוננה עלינו , ומעשה ידינו כוננהו

ובסוגריים רשום שתי פעמים .

לא הבנתי אם רק על ומעשה ידינו כוננהו חוזרים פעמיים או על כל הפסוק .

3. לפעמים בתפילות ( לדוגמא תפילה לזכרון כל מה שלומדים )

באמצע התפילה רשום לדוגמא ( יהרהר בליבו )

ואז אחרי זה רשום שמות המלאכים או שמות השם.

אז לא הבנתי אם אני צריך להגיד את השמות בלב או בלחש או להמשיך לקרוא אותם ולהתפלל רגיל.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. וגו' הכוונה שהביאו רק חצי פסוק ואפשר לראות את גמר הפסוק בכתובים.

2. אומרים את כל הפסוק הפעמיים.

3. לא אומרים את השמות כלל רק מכוונים. אין זה חובה כלל.