תפילה וברכות

נטילת ידיים וברכות על אוכל

  • י' אייר התש"פ

שאלה

שלום רב
הבנתי שחוץ מנטילת הבוקר שאני מכירה ועושה יש מטילות נוספות שהם שונות, אשמח להבין מה ההבדל ביניהן ומתי הן מתבקשות
דבר נוסף האם נטילה ללא נטלן היא זהה לנטילה עם נטלן?
שאלה נוספת מתייחסת לברכות על המזון
הייתי מאוד רוצה להתחיל לברך אבל אין לי מושג איך מתחילים מה מברכים על מה ורוצה לעשות את זה נכון

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתקרב ולהתחזק לבורא עולם ולעשות רצון ה'

בבוקר מיד שקמים אומרים מודה אני לפניך מלך חי וקיים, שהחזרת בי נשמתי בחמלה, רבה אמונתך. לאחר מכן נוטלים ידיים וראוי ליטול ידיים מכלי (יכול להיות גם כוס חד פעמי) שלושה פעמים לסירוגין ולאחר מכן להתפנות וליטול ידיים שוב ולברך את כל הברכות המוזכרות כאן אלו ברכות השחר וברכות התורה.

סדר הברכות על האוכל את יכולה לראות, כאן https://www.hidabroot.org/question/26781.

נשמח מאוד לסייע עוד ולהסביר. אם את מתקשה בהבנת הדברים או שהדברים לא ברורים דיים אציע שתשלחי לנו מספר טלפון ונשמח לסייע לך ולהסביר ככל האפשר.

בהצלחה,