מדוע מותר לסחור בבורסה?

  • י' אייר התש"פ

שאלה

ראיתי באתר כאן שכתוב ש:
"מותר לסחור בבורסה. ראוי להקפיד לא לקנות ניירות שסוחרות בריבית ללא היתר עיסקא או חברות שמחללות שבת. ישנם חברות רבות שיש להם אישור שאין בהם כל חשש איסור."

השאלה שלי:
מדוע מותר לסחור בבורסה? האם זה לא דומה ללוטו ש"אסמכתא לא קניא"? כי אם אדם יודע שיאבד את כספו בהשקעה - הוא לא היה משקיע.

אשמח לתשובה.

תשובה

שלום וברכה

בבורסה קונים מניות. מניה היא שותפות בעסק ולכן אין כל מקום לשוות לוטו או לאסמכתא.

יש אנשים שסוחרים במינוף קבוע דהיינו שמשקייעים נניח 10000 ש"ח והבנק מלווה לו עוד בכפל כפליים ואז אם המניה יורדת הוא מפסיד את כל כספו כי הבנק מוכר את מניותיו בהפסידו את כספו וזה אכן עיסוק מסוכן אבל אין זה אסמכתא.