תפילה וברכות

הלכות הפרשת חלה

  • י"א אייר התש"פ

שאלה

שלום,
לפי מה אני מפרישה חלה, לפי משקל הבצק או משקל הקמח?
ולפי הספרדים, מה הכמות המינימלית ממנה ניתן להפריש חלה? והאם בברכה או לא?
כשמפרישים את החלה, שמעתי שצריך לשים בהיר אלומיניום על האש עד שלא יהיה ראוי יותר לאכילה ורק לאחר מכן לשים בשתי שקיות בפח, העם נכון?
ואם יש לי בצק אחד אותו אני מפרישה לשתיים אחרי הלידה הראשונה (כדי להוסיף תוספות שונות) האם עליי להפריש חלה כשבכל חתיכה יש פחות מקילו בצק?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

לפי משקל הקמח.

מ1.2. ק"ג מפרישים חלה ללא ברכה. מ1.666 ק"ג צריך להפריש בברכה.

יש להפריש חלה בברכה לפני התוספות על כל העיסה. אולם ההפרשה בברכה תהיה רק אם לא מקפידים על נגיעות של הבצקים מזה לזה.