תפילה במנין או בזמן, מה עדיף?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום הריני נמצא בדילמה, והיא האם עלי להמשיך להשכים קום כל בוקר ולהניח תפילין במניין בבית הכנסת, או שעלי להקפיד על הזמן שבו יש להניח את התפילין והציצית ולהתפלל לבד הבעיה נובעת מכך שבבית הכנסת המתפללים ממהרים לעבודה ומקדימים את זמן הנחת התפילין ל5.35 בערך ומסיימים את התפילה בזריזות שבפועל הזמן תפילין וציצית הוא ב 5.47. ברצוני לשאול מה עלי לעשות ומה קודם, והאם ניתן להתפשר על זמן תפילין וציצית בתמורה להתפלל במניין.בנוסף, אשמח לדעת מה הפירוש של הזמן שבו אמורים להניח את התפילין והציצית. אשמח לתשובתך כל טוב משה

תשובה

שלום וברכה

עדיף להתפלל יחיד עם הנץ בזמן הותיקין, [דהיינו שתתחיל תפילת שמונה עשרה בשעת זריחת השמש, כיום בערך ב6:30], מאשר להקדים את התפילה והנחת התפילין לפני הזמן [באופן קבוע].

בהצלחה - מנשה ישראל