מתבייש לתבוע. מתקשה למחול.

  • י"ב אייר התש"פ

שאלה

אדם חייב לחבירו סכום כסף והוא גם מכיר בבירור את החייב בתור א' שלא ישאל שאלות או יעשה בעיות אלא ישלם במקום בלי לחשוב פעמיים אך הוא מצידו מתבייש לדרוש זאת אם מפאת הסכום הזעום אם מפאת חברות/ידידות/קרבת-משפחה וכדו' או מכל סיבה אחרת שבעולם. יחד עם זאת הוא מתקשה למחול בלב שלם על הסכום הזה. האם הוא מסבך בכך את החייב? ואם כן - מה העיצה היעוצה לעשות במקרים שכאלו?

תשובה

שלום וברכה

יש להניח שהחבר שכח את ההלוואה כי אם הוא היה זוכר היה בוודאי משלם מיידית ועל כן יש למצוא הזדמנות להזכיר זאת באגב כגון לבקש ממנו להביא לךמשוה מהחנות ואז להגיד לו שבעצם יש אצלו כסף שלך ואולי זה יהיה על החשבון. וכך יזכר מהחוב.