אמונה

האם הנוצרים והיהודים עובדים את אותו האלוהים

  • י"ב אייר התש"פ

שאלה

יש בחור יהודי שנמצא בארה"ב ואני מנסה לקרב אותו אבל הוא שלח לכם כמה פעמים את השאלה שציינתי למעלה ואתם לא עונים לו

תשובה

שלום וברכה,

לא ראינו את שאלתך הבחור. נא לשלוח את כתובת המייל של הבחור כדי שנוכל לנסות ולאתר את השאלה.

לא.

הנוצרים אמנם מאמינים שיש בורא לעולם, אך למעשה מחלקים אותו לשלושה אלים ("שילוש קדוש"). כלומר, ישו הצלוב לא היה רק אדם לפי אמונת הנצרות, אלא אלוהים שהתגשם בגוף אדם בשר ודם ונהרג, והם עובדים אדם צלוב זה ומתפללים אליו!

הרמב"ם הגדיר את הנצרות כעבודת אלילים, אך יש דעות שאומרות שהגויים לא נאסרו על האמונה בשיתוף.

עוד בנושא זה:

https://www.hidabroot.org/article/78994

בברכה,

דניאל בלס