אכילת בשר עד ימי נח

  • י"ב אייר התש"פ

שאלה

כתוב רק אחרי דור המבול אכלו בשר
בני נח התחילו לאכול בשר

וכאן רשום שאדם הראשון אכל בשר ומלאכים היו צולים לו את זה .

ועוד כתוב על קין ואבל שקין הביא מנחת פשתן והבל הביא צאן בתור קרובן מובא שהיה שחיטה שם וקרבנות

עוד כתוב על למך שהיה יוצא לצוד ?
למך בן בנו היה שביעי לדורות וסומא, היה יוצא לצוד.
והרג בטעות את סבו קין

אם הבנת את השאלה שלי אתה רואה שאדם הראשון היה אוכל בשר
והבל היה מקריב צאן
ולמך היה יוצא לצוד
אז אני לא מבין איך אומרים שהם לא אכלו בשר לפי מה שרשום כאן בבקשה תסברו לי את זה טוב קצת קשה לי להבין לא מסתדר לי בבקשה תסביר לי טוב

תשובה

שלום וברכה

הגמרא מקשה את הקושיא ומתרצת שהבשר שמגיע משמים לא נאסר להם לאכול.

לשחוט קרבן לבורא עולם היה מותר. רק לצורך אכילה הדבר היה אסור.

לא מוכרח שלמך היה שומר את מצוות ה'.

בהצלחה