חברה והשקפה

מה הופך אותנו ליהודים?

  • י"ג אייר התש"פ

שאלה

דיברתי עם מישהו לא יהודי שמתעניין ביהדות, והוא שאל אותי "מה הופך אותך ליהודיה?" הסברתי לו שנולדתי ככה אבל הוא לא הבין איך יש יהודים לא מאמינים שעדיין נקראים יהודים אך מנגד אם הוא רוצה לעבור גיור ולהיקרא יהודי- הוא חייב לשמור תורה ומצוות. אשמח לקבל תשובה שתניח את דעתו...
תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

ההסבר הוא פשוט. אדם שזכה ונולד לו בן והבן ההוא גודל וחוטא בהרבה חטאים ומבייש את אביו ואת אימו במעשיו המגונים, נשאר הבן של אביו. לעומת זאת אדם שרוצה להצטרף למשפחה נניח שהוא רוצה להיות חתן של הבת של האדם, האדם בודק וחוקר האם החתן מתאים להיות חלק מהמשפחה האם הוא מוכן ללכת בדרך המשפחה וכדו' ורק לאחר שהוא מתאים בכל צד מוכנים לקחת אותו להיות חלק מהשפחה.

בני ישראל הם בני ה' ולכן כולם יהודים ללא קשר להתנהגותם, הם כמובן ייענשו על חטאיהם אבל הם לא הופכים להיות לא יהודים גם כאשר הם חוטאים, ועל כך אמרו חכמים ישראל אע"פ שחטא ישראל.