תורה ומדע

האם אמונה במזלות אינה נחשבת עבודה זרה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, לא מזמן התחלתי ללכת לשיעורי תורה...ואמרו באחד השיעורים שעם ישראל, העם היהודי הוא מעל המזלות והאסטרולוגיה... גם אמרו שלהאמין במזלות זה כמו לעבוד עבודה זרה בגלל שאנחנו מאמינים במשהו שאינו קיים (אם אני לא טועה אמרו ככה...) האם זה נכון ואם כן...למה אתם עונים לאנשים שמאמינים במזלות ועונים מה המזל שלהם אומר זאת לא עבודה זרה תקן אותי בבקשה אם אני טועה...

תשובה

שלום וברכה

האסטרולוגיה אינה עבודה זרה. האסטרולוגיה בקשר לעתיד אסורה בהחלט, ועל כך נצטוינו תמים תהיה עם ה` אלוקיך וביארו חכמים שלא נחקור אחר העתידות, אך בקשר לתכונות אין בכך כל איסור, ואם כי הדברים רחוקים מאוד מלהיות מדויקים אך אין כל בעיה ממי שרוצה לסמוך על כך שיסמוך.

בברכה - בנימין שמואלי