תפילה וברכות

איך להתפלל על חולים שלא ידוע מצבם העדכני?

  • ט"ז אייר התש"פ

שאלה

יש לי רשימה של חולים שאני מתפלל עבורם יום יום לרפואה שלמה. בכל פעם אני מוסיף לרשימה בקשות נוספות לרפואה שלמה. מאחר ואני לא מכיר את מרבית החולים ואני גם לא יודע את מצבם העדכני שאלתי היא: האם להמשיך להתפלל עבור כולם בכל עת. תודה

תשובה

שבוע טוב,

אם מדובר בחולה שנשקפת סכנה לחייו, ואתה לא יודע מה מצבו העדכני, אי אפשר להתפלל עליו לרפואה שלמה, כי יש חשש תפלת שוא ח"ו, שמא נפטר מן העולם. ולכן יש להתפלל שלא יאונה רע לפלוני, ותפילה כזו שייכת גם על אדם שנפטר מן העולם.

מקורות: ראה לרבי אהרן וירמש זצ"ל (תלמיד השאגת אריה זצ"ל) בספר מאורי אור (חלק באר שבע דף כז עמוד א), והובא בספר ארחות חיים (ספינקא, סימן קיט אות א).

בשורות טובות,

הלל מאירס