חגים ומועדי השנה

מהם המנהגים לפסח שני?

  • ט"ז אייר התש"פ

שאלה

שלום,
מה המנהגים הנכונים לפסח שני?
אשמח לתשובה מפורטת בתודה מראש

תשובה

שלום רב,

1. יש שנוהגים לאכול מצה ביום י"ד באייר זכר לקרבן פסח שהקריבו באותו זמן בין הערביים (יעויין להיעב"ץ בסידור בית יעקב). ויש שנהגו לאכול מצה גם בליל ט"ו (ראה ספר דרכי חיים ושלום אות תרל"א, שהמנחת אלעזר נהג לאכול מצה ומרור ביום י"ד אייר, ובליל ט"ו היה מדקדק לאכול מצה).

2. המנהג הוא שאין אומרים תחנון בפסח שני (ראה פרי חדש סימן קלא אות ז, סידור היעב"ץ שער היסוד שער חודש אייר, סידור בעל התניא, ומה שציין בזה בספר הלכה ברורה סימן קלא בשער הציון ס"ק קיט).

ולגבי אמירת תחנון בתפילת מנחה של ערב פסח שני - אמנם יש דעות שאין לומר, אולם למעשה יש לומר תחנון (לוח ארץ ישראל. הלכה ברורה שם בבירור הלכה אות מא בשם אביו הגר"ע יוסף זצ"ל).

בברכה,

הלל מאירס