האם מותר לגויה לקרוא תהלים?

  • י"ז אייר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב, אינני יהודיה. אתמול בלילה ביקשתי הכוונה עליונה. התעוררתי הבוקר עם רצון בוער לקרוא תהילים, על מנת לבקש ישועות לעולם הזה.
אח"כ כשבדקתי באינטרנט, לא בדיוק הבנתי, האם מותר לי? אני לא רוצה לעשות נזק לאף אחד. כתוב שגוי שלומד תורה מגיעה לו מיתה, וכתובים כל מיני דברים. אז ממש אודה לעזרתך, האם מותר לי לקרוא תהילים? האם מותר לי לקרוא את התיקון הכללי? האם מותר לי לשמור שבת? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

1. אמנם אסור למי שאינו יהודי לעסוק בתורה (רמב"ם הלכות מלכים פרק י הלכה ט), אך מכל מקום את יכולה לקרוא תהלים ותיקון הכללי (שמורכב מעשרה פרקי תהלים), כי זה לא בגדר לימוד תורה, אלא בגדר תפילה לעורר רחמים (יעויין משנה ברורה סימן מט סק"ו).

2. את לא יכולה לשמור שבת, כי יש איסור מיוחד על מי שאינו יהודי לשמור שבת (רמב"ם שם).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס