גידול צמחים לפי ההלכה

  • י"ח אייר התש"פ

שאלה

שלום וברכה
אני רוצה לגדל צמחים במרפסת השמש שלנו ויש לי כמה שאלות לגבי זה בהלכה :

נגיד שאני מגדלת צמח של פלפל חריף, יש את עניין השמיטה והשביעית וכו (אין לי כל כך מושג בזה) אבל אני יודעת שאם מגדלים פרי או ירק יש את דין הערלה שיש לחכות 3 שנים עד שאפשרי לאכול ממנו. רציתי לקבל הרחבה בנושא, למעשה אם אני מגדלת ירקות למיניהם ,מתי אפשר לאכול מהם? והאם צריך לעשות משהו מיוחד לפני? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ירקות אפשר לאכול מיד צריך רק לעשר.

בהצלחה,

בנימין שמאולי