מהם המלאכות האסורות בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב, בהרצאה שראיתי בטלויזיה נאמר כי ישנן 13 מלאכות האסורות בשבת האם אוכל לקבל רשימה המציינת אותן בברכה אסתר

תשובה

שלום וברכה

משנה מסכת שבת פרק ז משנה ב [ב] אבות מלאכות ארבעים חסר אחת 11 מלאכות בהכנת הפת הזורע והחורש והקוצר והמעמר הדש והזורה הבורר הטוחן והמרקד והלש והאופה. 13 מלאכות הקשורות לתפירה הגוזז את הצמר המלבנו והמנפצו והצובעו והטווה והמיסך והעושה שתי בתי נירין והאורג שני חוטין והפוצע ב` חוטין הקושר והמתיר והתופר שתי תפירות הקורע ע"מ לתפור שתי תפירות.

7 מלאכות בצדיה הצד צבי השוחטו והמפשיטו המולחו והמעבד את עורו והממחקו והמחתכו ואלו הם שאר המלאכות הכותב שתי אותיות והמוחק על מנת לכתוב שתי אותיות הבונה והסותר המכבה והמבעיר המכה בפטיש המוציא מרשות לרשות הרי אלו אבות מלאכות ארבעים חסר אחת בהצלחה - בנימין שמואלי