תפילה וברכות

שכח לברך שהחיינו על פרי חדש, עד מתי יכול לברך?

  • י"ח אייר התש"פ

שאלה

שלום,

אם שכח לברך שהחיינו על פרי חדש, ולפני שסיים לאכול נזכר שלא בירך שהחיינו, האם יכול לברך?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

אפשר עדיין לברך שהחיינו. אבל אם סיים אכילתו ובא לאכול ממנו בפעם אחרת, אינו יכול לברך שהחיינו.

מקורות: שו"ת מהר"ם שיק (חלק אורח חיים סימן פט) וקצות השלחן חלק ב' (סימן סג בבדי השלחן סק"ט). וכן ראה בספר הלכה ברורה (סימן רכה בבירור הלכה אות כג).

בברכה,

הלל מאירס