חברה והשקפה

גבורת ה’

  • י"ט אייר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב
יש לי שאלה
נתקעלתי במשפט הזה
״ ה׳ יצר את כל העולם המציא יש מאין בחכמתו ויצר הכל בגבורתו...
השאלה היא מה זה גבורתו ?
הרי מי שיצר הכל האם הוא צריך להראות תעוזה/גבורה
ראיתי במילון שאחד מהפירוש שם גבורה זה בעצם סמכות יכול להיות שסמכות מתאים יותר למשפט?

תודה רבה :)

תשובה

שלום וברכה

אמת שכלפי הבורא לא שייך להגדיר גבורה או כל דבר אחר. אצל בורא כל יכול אין דבר שהוא צריך להשתמש בגבורה אבל הדבר עשוי להסביר לנו את הדברים לאוזנינו שאנו מביטים על דבר מעין זה כגבורה.

כך גם שאר הביטויים מעין אלו כלפי הבורא שזה רק להסביר שזה דברים שאנו היינו מגדירים אותם כאשר היינו רואים דבר כזה כגבורה וכדו'.