תפילה וברכות

לפני כמה ימים התייבשתי ופינו אותי לבית החולים, האם עליי לברך הגומל?

  • י"ט אייר התש"פ

שאלה

לפני כמה ימים יצאתי לסינגל אופניים בדרום בדרך התייבשתי [והקפדתי מתחילה לשתות הרבה אני לא יודע איך זה קרא לי] ויחידת 669 המובחרים פינו אותי לביה"ח במסוק מאמצע השטח כיוון שרק בעוד 4 קילומטר היה מקום לצאת מהמסלול למעשה השתחררתי מביה"ח לאחר שקיבלתי עירוי [3 מנות] האם עליי לברך ברכת הגומל? תודה רבה
נ.ב. אני אשכנזי

תשובה

שלום רב,

כיוון שהיית במצב של סכנה, יש לך לברך הגומל.

מקורות: ראה רמ"א (סימן ריט סעיף ח).

בברכה,

הלל מאירס