תפילה וברכות

איך מוציאים מחשבות שמפריעות בתפילה?

  • י"ט אייר התש"פ

שאלה

שלום, אני ילדה שעוד חודש בת 12!!
ואני רוצה להגיע מוכנה לגיל מצוות (מבחינה רוחנית)
וכשאני מתפללת יש לי מחשבות שמפריעות לי בתפילה ואז אני לא מצליחה לכוון בתפילה
ואני לא רוצה להגיע ככה לגיל מצוות שאני לא מצליחה לכוון בתפילה
אני ישמח אם לרב יש עצות איך להוציא את המחשבות האלה מהראש בזמן התפילה ובכך להצליח לכוון

נ.ב בחרתי לשאול דווקא בהידברות כי אני חושבת שאתם תוכלו לענות לי נכון וטוב תודה רבה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

העצה העיקרית היא להתפלל מתוך הסידור, ונתנו על זה רמז מהפסוק (אסתר ט כה) "וּבְבֹאָהּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ אָמַר עִם הַסֵּפֶר יָשׁוּב מַחֲשַׁבְתּוֹ הָרָעָה", והיינו שכאשר מגיעים להתפלל לפני המלך - מלך מלכי המלכים, אמר עם הספר - על ידי תפילה מתוך הסידור, ישוב מחשבתו הרעה - יצליח למנוע מחשבות רעות באמצע התפילה (אבן שלמה פרק ט הערה ב בשם הגר"א. וכן הוא בספר תועפות ראם אות לא בשם רבי אהרן מנחם מענדיל מראדזמין זצ"ל. וכ"כ בשו"ת יביע אומר חלק ג' חלק אורח חיים סימן י אות ד בשם האחרונים).

ראי עוד https://www.hidabroot.org/question/264404

עלי והצליחי מאוד,

הלל מאירס