חברה והשקפה

מה יקרה עם החילונים בביאת המשיח?

  • כ' אייר התש"פ

שאלה

בביאת המשיח, מה יקרה עם החילונים שבכלל לא ידעו שהיו יהודים, ואז גם לא האמינו בתחיית המתים?
ומה אם אחד מהגלגולים שלו כן האמין בתחיית המתים, הולכים אחר הסוף?
תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ראשית יש לדעת שכל היהודים שיחיו בזמן ביאת המשיח יזכו לתשובה שלימה, כמבואר בדברי הרמב"ם הלכות תשובה.

מי שלא זכה ולא חי בביאת המשיח והיה בגדר תינוק שנשבה בעת חייו ולא ידע כלל מענייני האמונה, הרי שלדעת רבים מהגדולים הוא לא יפסיד מכך מאומה ובוודאי ה' יתן לו את האפשרות בגילגול נוסף לזכות לאמונה ולזכות למצות שיביאו אותו לחיי העולם הבא. כמו כן אם בגילגול קודם הוא היה יותר מושלם מאשר  בגלגול האחרון הרי שהוא יזכה לקום בגוף הקודם.

בהצלחה,