נשים

עוברי תינוקות מאוקריינה

  • כ' אייר התש"פ

שאלה

שלום,. יש נשים שלא יכולות להיכנס להריון ולכן כדי שיהיה לה ילד, קופת החולים מאשרת קניית ביצית וגם זרע מאוקריינה ואז יש 2 אופציות או שפונדקאית סוחבת לה את התינוק, ובמידה והרחם שלה יכול להכיל, אותה אישה סוחבת את הביצית והזרע וכך גם היא לכאורה מרגישה בהריון וגם יש לה ילד.
איך ההלכה רואה זאת ?
האם מבחינה דתית זה מקובל ?
האם הילד נחשב ליהודי ?
ואם הילד לא נחשב ליהודי האם גורמים דתיים מעורבים ? אשמח לתשובות תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כאשר גויה מחזיקה את העובר בבטנה מביצית וזרע של נכרים הרי ברור שאין כל ספק שמדובר בילד גוי לכל דבריו.

כאשר מקבלים תרומת ביצית והאשה היהודיה מגדלת את הילד ברחמה יש מחלוקת בין הפוסקים האם הילד יהודי או נכרי ולכן עליו לעבור גיור.

עצם השימוש בתרומת ביצית אינה מוסכמת על כ הפוסקים ורבים הסבורים שאין להזדקק לזה כלל.

יהי רצון שה' הטוב יתן לכל בנות ישראל זרע חי וקיים זרע קדוש בנים ובני בנים העוסקים בתורה ובמצוות.

בהצלחה רבה,