חברה והשקפה

מלך מנשה

  • כ"א אייר התש"פ

שאלה

איך יכול להיות מה שכתוב בסנהדרין דף קב. שאם רב אשי היה בדור מלך מנשה היה עובדי עבודה זרה, אם כן אם הגדולי הדור היו בדרגת מנשה, אז איך זה שמנשה היה רשע, ובכלל מה יהיה איתנו שאין לנו השוואה עם רב אשי?
תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

מנשה טען שהיצר של עבודה זרה היה כל כך חזק שאף רב אשי היה נכשל בזה.

למעשה בתחילת בית שני הרגו את היצר של עבודה זרה וכמובן רב אשי לא חטא מעולם בעבודה זרה.

גם לנו אין כמעט יצר הרע של עבודה זרה.