תפילה וברכות

מתי יש לומר ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד?

  • כ"ג אייר התש"פ

שאלה

האם יש מקרים נוספים שבהם צריך לומר "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" מלבד בברכות שבהן עצר/ה המברך/כת לאחר אמירת "ברוך אתה ה'" ואמר/ה ברוך שם כבוד...? תודה

תשובה

שלום רב,

אם המברך לא היה צריך לברך, ושם לב לכך אחרי שאמר ברוך אתה ה', יש לו לסיים "למדני חוקיך", שזהו פסוק בתהלים (פרק קיט פסוק יב), וממילא על ידי אמירת הפסוק ניצול מהזכרת שם שמיים לבטלה.

אולם אם נזכר לאחר מכן שלא היה צריך לברך, יש לו לומר "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד". והוא הדין אחרי כל הזכרת שם שמיים לבטלה, אפילו שלא בדרך ברכה, יש לומר מיד ברוך שם וכו'.

מקורות: על פי שלחן ערוך אורח חיים (סימן רו סעיף ו).

בברכה,

הלל מאירס