הרהור ודיבור דברי תורה במקומות האסורים

  • כ"ג אייר התש"פ

שאלה

שלום וברכה אבי שליט"א לא עלינו חולה במחלת ניוון שרירים ALS ומונשם ושאל אותי ע"י המחשב מה מותר ומה אסור ואעתיק את שאלתו ואשמח לתשובתכם יש לציין שאנחנו אשכנזים וזה לשונו: "מה האפשרויות בדברי תורה ;הירהור/ דיבור ./לקרוא בד''ת/ להאזין לד''ת/ברכות התורה דין חולה ודין בריא
התעורר באמצע הלילה ורוצה להמשיך לישון אך בנתיים לא נרדם. ולא יכול לקום ליטול ידיים.
כנל עם טיטול עם קטנים.
כנל עם טיטול עם גדולים .
כנל [גם בלי וגם עם ועם] אבל הקדים לקום בבקר לפני המטפל
כנל נקי אבל טרם נטל שחרית
בזמן שרוחץ גופו
ערום רק עם טיטול /מכנסיים קצרים לגופו. בחדרו /בחדר מקלחת / כנל עם שרותים
תודה רבה מאד מראש!!!

תשובה

שלום וברכה

התעורר באמצע הלילה יכול ללמוד ללא דיבור ללא ברכות התורה. אם רוצה ללמוד בדיבור יאמר ברכות התורה ויחזור לישון ובבוקר כאשר יקום לגמרי יאמר שוב ברכות התורה.

מותר ללמוד עם טיטול של קטנים אבל לא של גדולים.

אם אין לו אפשרות ליטול ידיו יכול למוד אפילו בדיבור על ידי שיקנח ידיו בבגדו.

בזמן רחיצה לא ילמד.

כאשר ערוותו מכוסה יכול ללמוד.

במקלחת ושירותים לא ילמד אפילו לא במחשבה.

ה' ישלח רפואה שלימה לאביך שתוך שאר חולי ישראל.