חברה והשקפה

אני רוצה מאוד להעניק, לא בטוח בדיוק איך...

  • כ"ג אייר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב!
אני בן 17 מתחזק מאוד מאוד מאוד מאז הבר מצווה.

ברוך השם אני לומד מספרי קודש שיש לנו בבית, ומהרבה הרצאות ואנשים (:

באופן כללי אני אוהב מאוד לעזור ולהעניק ולשמח אנשים.
גם אם זה דורש הרבה השקעה וזמן ואני בכלל לא שם לב אם הם מודים לי או לא, כי זה לא כל כך מעניין אותי. העיקר שישמחו.

יוצא לי פעמים שאני יושב בחדר ויש לי זמן פנוי.
ומלבד מטלות ותחביבים, אני רוצה גם מאוד להעניק למישהו, -משהו לא משנה מה!

אבל לא תמיד יש סביבי באותו הזמן "לקוחות".

מה לעשות בזמן הזה?

תודה רבה!! (:

תשובה

שלום וברכה

אשריך שיש לך לב רחב לתת ולתת זה סימן של יהודי כשר שאוהב לתת ולהעניק וכמאמר חז"ל ישראל רחמנין ביישינים וגומלי חסדים.

כאשר אתה בחדר ורוצה לעשות טוב לאחרים ואין לך למי לתת, תוכל להתפלל על אחרים או ללמוד ולעשות מצוה ולומר שזה זכות לאחרים וכדו'.

ה' יתן לך את הכוחות והכלים לתת ולהעניק לעם ישראל עד שנזכה בזכות אהבת החינם שלך לביאת משיח צדקנו.