תפילה וברכות

איך להתפלל בשחרית תפילה שלא בזמנה?

  • כ"ד אייר התש"פ

שאלה

שלום וברכה,
לגבי זמן תפילה, סוף זמן תפילת שחרית 10:15 ותחילת זמן מנחה ב-12:15. מה קורה למי שרוצה להתפלל ולהניח תפילין בין לבין. איזה סוג תפילה הוא צריך להתפלל?
תודה

תשובה

שלום רב,

יש להתפלל כל תפילת שחרית חוץ מברכות קריאת שמע (שלחן ערוך סימן נח סעיף ו).

ואם הייתה לו אפשרות להתפלל לפני סוף זמן תפילה, ודחה ולא התפלל במזיד, יש מחלוקת אם גם באופן זה יכול להתפלל שמונה עשרה עד חצות היום. ולכן כדי לצאת מכל חשש, טוב ונכון שיעשה תנאי לפני התפילה, שאם הוא חייב בתפילה זו הוא מתפלל לשם חובה. ואם לא, כוונתו להתפלת לשם נדבה (משנה ברורה סימן פט סק"ו, ושו"ת יחוה דעת חלק ז' סימן טו).

בברכה,

הלל מאירס