החלפת השם שושנה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמי הפרטי הוא שיר שושנה . שמי קרואיי על שם סבאתי שושנה אני חוששת שזה עושה לי או יעשה לי מזל רק בבריאות ובכלל כי היא ניפתרה בגיל מאוד צעיר יחסית(50) מגידול בראש . לן אני שוקלת להסיר את השם שושנה .אך אני חוששת שזה אולי יסיר לי מהמזל שיש לי (לא שיש לי הרבה ).. הייתי רוצה לדעת האם זה אפשרי להסיר את שמי השני בלי לחשוש לאיבוד המזל .. ואם אפשרי להחלטה אישית שלי להחליף את השם שירה כי אני יודעת שהוא מביא מזל טוב וזה שם מבורך ,ואם זה איתן לי ברכה אפילו שהרב לא נתן לי אותו אישית.

תשובה

שלום וברכה

אין צורך לשנות את שמך והשם שושנה היא שם מצויין והוסיפו לך את השם שיר, כך שאין צורך לנגוע בשמך.

מזלך יפרח בקבלך עליך מצווה להתחזק בה, וה` ישלח לך שפע של הצלחה בכל ענין.

בברכה - בנימין שמואלי