נשים

יחסים ללא חתונה

  • כ"ה אייר התש"פ

שאלה

רציתי לדעת
האם כתוב בתורה בעצמה, (לא מפרשים או חז"ל)
שאסור לרווקה לקיים יחסים אם רווק,
אם כן אשמח לקבל מקורות לכך,
פשוט יש לי ויכוח אם מישהו ואני חייבת תשובה
תודה.

תשובה

שלום וברכה

איסורי תורה רבים אינם פסוקים מפורשים ואין כל צורך שיהיה פסוק מפורש. כל איסורי שבת אינם בפסוקים מפורשים וכך גם צורת התפילין אינה מפורשת ועוד עוד.

הנה דברי הרמב"ם שמפרש מה הם הפסוקים שמפורש בהם האיסור

רמב"ם הלכות אישות פרק א

הלכה א
קודם מתן תורה היה אדם פוגע אשה בשוק אם רצה הוא והיא לישא אותה מכניסה לביתו ובועלה בינו לבין עצמו ותהיה לו לאשה, כיון שנתנה תורה נצטוו ישראל שאם ירצה האיש לישא אשה יקנה אותה תחלה בפני עדים ואחר כך תהיה לו לאשה שנאמר +דברים כ"ב+ כי יקח איש אשה ובא אליה.

הלכה ד
קודם מתן תורה היה אדם פוגע אשה בשוק אם רצה הוא והיא נותן לה שכרה ובועל אותה על אם הדרך והולך לו, וזו היא הנקראת קדשה, משנתנה התורה נאסרה הקדשה שנאמר +דברים כ"ג+ לא תהיה קדשה מבנות ישראל, לפיכך כל הבועל אשה לשם זנות בלא קידושין לוקה מן התורה מפני שבעל קדשה.

מלבד כל זאת יש את איסור הנידה שמהמחזור הראשון שהנערה מקבלת ועד לטהרה במקוה לאחר החתונה הינה באיסור נידה החמור שיש בו כרת.