כיצד לנהוג כשהבעל לא מסתדר עם הילד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הנני אם לשלוש ילדים קטנים בני ארבע, שנתים וחצי ,ושלושה חודשים עקב לידתי בני הבכור נהיה עצבני מקנא ואלים ורוב הזמן מכה את אחותו האמצעית. בעלי כל הזמן רב איתו באמצאות מכות וניבולי פה. וכאשר אני מתערבת וכועסת על בעלי אז נוצרת מריבה ביני לבין בעלי, הגענו למצב שכבר לא נעים להיות בבית. אשמח אם תעזור לי.

תשובה

שלום וברכה

התנהגות בנך היא ממש טבעית ואינה משונה כלל, וברור שהמריבות שלכם רק ירעו את המצב, הדרך הנכונה להתמודדות עם הבעיה היא, ע"י נתינת זמן לבנך הבכור, שבו תשבי רק איתו ללא אף אחד ותספרי לו סיפור וצייני בפניו את מעלתו שהוא הגדול, ויש לו את הזמן שלו, ושבחי אותו הרבה, והשתדלי חבק אותו לללא כל סיבה, ואי"ה התנהגותו תשתפר פלאים.

רוב נחת - בנימין שמואלי