נשים

האם לדחות הצעת שידוך כשהבחור רוצה פאה?

  • כ"ה אייר התש"פ

שאלה

לכבוד הרב שלום:
אני כרגע בתקופת השידוכים,
אני בחורה חרדית ספרדית ובביתי הולכים אחר פסיקותיו של מרן הרב עובדיה זצ"ל.
הבנתי שעפ"י הרב עובדיה אישה צריכה לאחר נישואיה לשים מטפחת ולא פאה.
עד לא מזמן היה ברור לי שאשים מטפחת.
לאחרונה מציעים לי בחורים טובים אך הם רוצים פאה.
רציתי לברר מה הדין בעניין? האם להיפגש או לא?
בנוסף, אמרו לי שבזמנו באה אל מרן בחורה במצבי, גם היא לא רצתה פאה אך הבחור העדיף פאה, ומרן אמר לה לא לפסול את הבחור על כך, והבעייתיות שבעניין תהיה על כתפיו של הבחור כי הוא זה שמתעקש על פאה.
למותר לציין שלי אישית אין "בעיה" לשים פאה אלא שפשוט הבנתי שמבחינת הרב עובדיה זה לא נחשב לכיסוי ראש ולכן אני רוצה מטפחת.
רציתי לברר האם זה נכון או סתם סיפור?
ואם כן מה הדין לגביי?

המון תודות

תשובה

שלום רב,

אכן דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל לאסור על אישה נשואה לחבוש פאה (שו"ת יביע אומר חלק ה' חלק אבן העזר סימן ה), ולדעתו, בחור שמבקש פאה דווקא, יש להתרחק מלהשתדך עימו (שלחן יוסף עמוד רלד).

כל זה באופן כללי, אולם יתכן שיש מצבים חריגים כמו גיל מתקדם שיש מקום להקל בזה. ויש לפרט כל מקרה לפני רב פוסק שיכריע בעניין.

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס