בשמואל א פרק יד’

  • כ"ה אייר התש"פ

שאלה

כתוב בשמואל א פרק יד' שיהונתן אמר לנשא כליו שלו שאם הפלשתים יאמרו ''דמו עד הגיענו אליכם'',לא ילכו להילחם; אבל אם יאמרו ''עלו עלינו'' אז זה אות שינצחו במלחמה ואז כן יעלו; אבל מה מרוויחים, הרי אם אומרים ''דמו'' ועומדים במקום, בסוף הפלשתים יגיעו וינצחו, אז הפתרון אם אין אות זה לברוח ולא לעמוד שם.

תשובה

שלום וברכה

זה היה סימן כמבואר במצודת דוד שמואל א פרק יד

(ט) דומו - המתינו במקומכם עד נבוא אליכם:
ועמדנו - אז נעמוד במקומנו ולא נעלה להלחם:
(י) עלו עלינו - שהלשון הזה מורה שיהיה לנו עליה והתגברות:
ועלינו - אז נעלה להלחם כי בודאי נתנם ה' בידנו ופיהם הכשילם לדבר כן: