זוגיות

מותר לישון באותה מיטה בימי הנדה בלי לגעת אחד בשני?

  • כ"ו אייר התש"פ

שאלה

שלום וברכה, רציתי לברר בבקשה האם יש בעיה בימי הנדה אם הזוג ישן יחד באותה מיטה מבלי לגעת אחד בשני עד לטבילה במקווה. תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

אסור לבני זוג לישון באותה מיטה בימי הנדה אפילו אם לא נוגעים אחד בשני, ואפילו אם ישנים בשתי מיטות חייבים להפריד בין המיטות באופן שלא יגעו זו בזו.

מקורות: כתב השלחן ערוך יורה דעה (סימן קצה סעיף ו) לא יישן עמה במיטה, אפילו כל אחד בבגדו ואין נוגעים זה בזה. וברמ"א שם: ואפילו יש לכל אחד מצע בפני עצמו, ואפילו אם שוכבים בשתי מיטות והמיטות נוגעות זו בזו, אסור.

בברכה,

הלל מאירס