תפילה וברכות

כיוון התפילה

  • כ"ח אייר התש"פ

שאלה

כחוזרת בתשובה חשבתי על עניין נסיעה לבד במכוניתי מחוץ לעיר שקרה, אין לי ידיעה הלכתית רבה עדיין ונכנסו חששות כבדים וקולות טוענים משהו,ובכך נגרם לי לחשוב שהאוכל שנקנה על ידי באותה העת הינו מוקצה, כי לאישה אסור לנהוג לבד מחוץ לעיר.הסקתי מסקנה מכך שבעירה אישה יכולה ללכת חזרה הביתה ברגל אם נתקעה עם רכבה, וכל עוד נסעה למרחק מותר.האם נכונה הבנתי,ומכאן שעלי לזרוק את האוכל? אבל יתכן שלא בהכרח יהיה לי מימון לאוכל חדש.מה שגם עלתה לי כבר מחשבה כזו והחלטתי לא לצאת מהישוב ופשוט שכחתי.
שאלה נוספת היא לגבי תפילות יום ירושלים:
1. האם כתושבת אזור המרכז, עלי להתפלל לכיוון מזרח בימי החול ולכיוון ירושלים היום? לא ידעתי והתפללתי מזרחה את כל תפילת שחרית.האם לחזור על כולה?
2.באם קיימות תפילות ליום זה,מלבד הקיימת בתפילת שמונה עשרה בשחרית (לפי ידיעתי מקריאה באינטרנט.לא מצאתי בקיצור שולחן ערוך) מהן בבקשה?

תשובה

שלום וברכה

כפי שכתבתי לך בתשובה קודמת אי כל חשש של איסור לנסוע מחוץ לעיר והאוכל לא נאסר.

1. תמיד מתפללים תפילת עמידה לכיוון ירושלים. ברוב הארץ הכיוון נוטה למזרח אבל לא תמיד. בצפון מתפללים עם נטיה לדרום ובדרום הארץ מתפללים צפון מזרח, הכל לפי כיוון ירושלים.

תפילה לכל צד שהוא כשרה ולא צריך לחזור על התפילה בגלל כיוון לא נכון.

רק בתפילה העמידה צריך לכוון לכיוון ירושלים ולא בשאר חלקי התפילה.

2. אין שום תפילה מיוחדת ליום זה.

אשמח להבהיר עוד ככל הצורך.