האם מותר לגבר ללכת עם מכנסיים קצרים?

  • כ"ח אייר התש"פ

שאלה

שלום, אני חוזר בתשובה ורציתי לשאול מבחינת הלכה לגבר יש בעיה ללכת עם מכנסיים קצרים? ברמודה וכאלה. תודה

תשובה

שלום רב,

אין בעיה לגבר ללכת עם מכנסיים קצרים אם זה מקובל באזור מגוריו. אבל אין להתפלל עם מכנסיים קצרים אם יודע בעצמו שלא היה מופיע כך לפני אדם חשוב. ובכל מקרה לא ישמש כשליח ציבור.

מקורות: ראה שלחן ערוך אורח חיים (סימן צא סעיף ה) ומשנה ברורה (שם). וכ"כ בספר הליכות שלמה חלק א' (פרק ב סעיף טו) בשעת התפילה יש להקפיד להיות לבוש בצורה מכובדת, כעומד לפני המלך, שנאמר "הכון לקראת א-להיך ישראל". ולכן גם מי שדרכו לילך במכנסים קצרים לרגל מלאכתו, כחקלאים ופועלים, רצוי שלא יתפלל בעודו לבוש כך.

ומה שכתב בשו"ת יחוה דעת חלק ד' (סוף סימן ח) שמותר לבני הקיבוצים שלובשים מכנסיים קצרים להתפלל באופן זה, ורק לא ישמשו כשליחי ציבור. ע"ש. על כרחך מדובר באופן שהיו מופיעים במכנסיים קצרים לפני אדם חשוב, דאי לאו הכי אין להתפלל באופן זה גם אם אינו משמש כשליח ציבור.

בברכה,

הלל מאירס