כשהכלה לא מדברת עם חמותה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום אחי נשוי וגר איתנו עם ההורים לפני חודש ברוך ה` נולד לו ילד יש בעיה קטנה לפני הלידה אישתו של אחי הסתדרה עם אימי אך כעת אישתו בקושי מדברת עם אימי בלי שום סיבה אימי היא אישה נוחה מאוד ובכלל לא מתערבת בחייהם אך נורא קשה לי מכיוון ואימי מאוד מוטרדת ופגועה מכך אני רוצה להוסיף כי לשוחח עם אשת אחי זה בכלל לא יעזור אני מגיעה למצב שאני כועסת מאוד בתוך תוכי ובכלל לא בא לי לדבר איתה ולעזור לה מה עלינו לעשות בתודה מראש ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

היא כנראה במשבר כלשהוא אחרי לידה דבר שכיח מאוד עקב ההורמונים המשתנים, ויש רק לתמוך בה ולא להקשות עליה,, ובודאי שאים שום סיבה לכעוס עליה, זה לא באשמתה. דברי עם אחיך, ושאלי אותו בעדינות אם היא עכשיו מתיחסת איליו נורמלי, אני מאמין שלא, אך זה עובר די מהר, אם המצב מחמיר יש לפנות לטיפול, זה מאוד מוכר.

בברכה - בנימין שמואלי