חברה והשקפה

התעללות בחסי ישע

  • א' סיון התש"פ

שאלה

כל החיים שלי אהבתי בעלי חיים גם מהקטן שבהם נמלים וכו ולעולם לא הייתה המחשבה להרוג או לפצוע אחד מהם.
בתקופה האחרונה אני נחשפת באינטרנט להתעלליות קשות ורציחות של בעלי חיים שלא עשו דבר מה שגורם לי לתחושות של עצב גדול ובושה וזה ממש פוגע לי בנשמה, רציתי לדעת אם הקבה עושה חסד עם אותם בעלי חיים ונותן את הדין לאנשים הרעים שמתעללים והורגים ככה בעלי חיים ?

תשובה

שלום וברכה

איסור צער בעלי חיים הוא איסור תורה. כמו כן אסור להרוג בעל חי על חינם. כל העובר על איסור בוודאי נענש ובפרט התנהגות אכזרית כלפי בעלי חיים יכולה להביא עונש כבר בעולם הזה.

עלי והצליחי,