נשים

מה הסיבה לא לנעול נעליים בצבע לבן?

  • ב' סיון התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
ב"ה אני וחברתי לומדות הלכות צניעות מדי יום ביומו מתוך הספר "הלבוש כהלכתו".
הגענו ללימוד הלכה לגבי נעילת נעליים, אחת מהלכות הייתה שאין לנעול נעליים נוחות דווקא בצבע לבן (בנוסף לאדום).
רצוננו לדעת מה הסיבה?

תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

אכן לא רצוי שנשים ינעלו נעלי ספורט לבנות בולטות בגלל שהן מקרינות אווירה משוחררת, ואין הדבר מתאים למעמדן המכובד בחברה. אבל בנעליים רגילות בצבע לבן אין בעיה אם הן עדינות ומכובדות.

כמו כן, אין כל רע בנעילת נעלי ספורט לבנות בהזדמנויות חריגות, כגון ביום כיפור, בתשעה באב, בטיולים וכדומה, כיון שבאותן הזדמנויות מקובל להתלבש בבגדים פחות נאים ולא כל-כך מכובדים.

מקורות: הרב פסח אליהו פאלק זצ"ל בספר עוז והדר לבושה (עמודים 331-332).

בברכה,

הלל מאירס