חברה והשקפה

צניעות חיצונית

  • ג' סיון התש"פ

שאלה

היי .. דבר ראשון יאיי שהצלחתי לכתוב שאלה תמיד האתר מלא חחח.
אני מאוד מתחזקת באמונה ואפילו חושבת על ממש לחזור בתשובה עם קריאת תפילות בכל יום ושומרת את השבת .
יש משהו שאני רוצה לשאול וזה הצניעות החיצונית. אני חושבת על זה מלא וכן יש לי רצון להתלבש קבוע בצניעות אך יש גם את הצד שמונע את זה. אני אסביר אני החלטתי עם עצמי שבשישי ושבת התלבש בצניעות קבוע בלי נדר ובימי חול שיש לי רצון לזה זה נחשב משהו טוב? או שזה כמו כאילו שלא התלבש בכלל צנוע..
ועוד שאלה.. במידה וכן הרצון להתלבש בצניעות קבועה הבנתי שממש שמים דגש על הסנטים .. אפשר נגיד להתלבש בלבוש צנוע עם חצאיות ועם חולצות שהם בלי מחשוף אבל שהם לא סגורות עד העצם והם לא עד המרפק אלה חולצות טישרט רגילות פשוט עם חצאיות וגם חצאיות צמודות. כי ככה אני חושבת על לבוש צנוע..
להתלבש בצורה כזאתי זה נחשב צנוע?
ועוד שאלה.. אם יש צדיקה ולא לובשת צניעות מגיע לה מקום בגן עדן?
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אני בטוח לפי מה שאני מכיר אותך עד עתה שאת תזכי להגיע לצניעות מוחלטת כמו יראות שמים גדולות. בדרך עולים למעלה ולא עולים בבת אחת אלא שלב אחר שלב כל שלב והשלב שלו לכן במהלך ביניים את זוכה להיות צנועה ויראת שמים אף שאינך מספיק צנועה כרגע לפי כל הכללים. אבל כל מה שאת יכולה לקבל על עצמך כבר עכשיו תקבלי וה' ישלח לך כוחות ורצון להמשיך והלתקדם עוד עוד

בהערכה רבה,